Mindful Eating

Mindful eating (individuell)

Et individuelt kurs- og terapitilbud til deg som strever med mat og følelser.

Ønsker du å finne tilbake til et mer naturlig og gledesfylt forhold til mat?

Ønsker du samtidig å forstå de dypere mekanismene i deg som har ført til det forholdet du har til mat i dag, og ønsker du hjelp til å nøste opp i disse mekanismene og bli fri fra dem? Veien kan virke uendelig lang – jeg går gjerne et stykke av den sammen med deg.

Med bakgrunn som terapeut og som instruktør i mindful eating har jeg over tid sett behovet for å tilby et individuelt tilpasset opplegg som kan hjelpe deg til å bli fri fra negative mønstre i forhold til mat. Jeg går inn i en prosess sammen med deg som strekker seg over 8-16 uker. Til sammen treffes vi åtte ganger, hver gang i to timer. Sammen legger vi en plan for når det passer best for deg å treffes, og over hvor lang tid du ønsker å fordele disse åtte møtene.  En viktig premiss i denne typen arbeid er at det strekker seg over noe tid, slik at du får anledning til å gå gjennom nødvendige prosesser og har det rommet som skal til for å endre dype vaner og tankemønstre. I prosessen vil du både få en rekke øvelser ti å jobbe med på egen hånd, og terapeutisk veiledning av meg til å møte det som kommer frem i deg gjennom prosessen.

atau gestalterapi arrangerer fast to stille dager i året i vakre naturskjønne omgivelser. Som deltaker i terapeutisk tilrettelagt mindful eating, vil du få delta omkostningsfritt på en stille dag. Pris for terapeutisk tilrettelagt mindful eating er kr 1200,- per dobbelttime. (60min x 2)

Mindful eating (gruppe)

Mat påvirker dine følelser

Siden 2018 har jeg vært instruktør og holdt mindful eating kurs for grupper. Jeg ble med i ROS (Råd om Spiseforstyrrelser) sitt 2 årige forskningsprosjekt som ble avsluttet høsten 2019. Forskningsresultat ble tilgjengelig januar 2022. Resultater viser at kursene har hatt stor effekt for deltagerne.  

https://psykologtidsskriftet.no/vitenskapelig-artikkel-originalartikkel/2022/01/bli-venn-med-maten-evaluering-av-et-lavterskel

Jeg tilbyr fortsatt det samme kurset for grupper. Et 8-ukers kurs med praktiske øvelser og refleksjoner, som vil hjelpe deg å gjenopprette et sunt og gledesfylt forhold til mat. Øvelser og samtaler som hjelper deg å forstå egen kropp og følelser og hva disse prøver å kommunisere.

Gjenoppdag metthetsignalene i kroppen, lær deg å kjenne forskjellen på sult og indre uro, erfar hva som skjer når du kobler på hele sanseapparatet når du spiser, erfar hvordan ulike smaksopplevelser påvirker følelsene dine forskjellig, og sist men ikke minst – opplev hva små stunder med stillhet og ro kan bidra med i livet ditt. Mot slutten av kurset er det lagt inn en stille dag på et tilrettelagt sted i naturskjønne omgivelser, en viktig del av kurset og for videre praksis for deltagerne.

© ATAU gestaltterapi
Utviklet av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram